SEO & Linkbuilding

Wil je beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google en Bing? Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je voor meer online bekendheid en trek je de juiste bezoekers naar je website.

Het resultaat laat vaak even op zich wachten, maar je krijgt er een langdurig effect voor terug. Namelijk: meer relevante bezoekers én conversies. Bovendien is het een budgetvriendelijk specialisme: je bereikt onbetaalde topposities in zoekmachines die relevant zijn voor jouw doelgroep.

SEO is één van de meest rendabele onderdelen van jouw online marketingstrategie
  • Meer organisch verkeer
  • Meer kwalitatieve bezoekers
  • Meer terugkerende bezoekers
  • Meer converterende bezoekers

Wist je dat bezoekers vaak eerder klikken op organische resultaten dan op advertenties? Hoog staan in de zoekresultaten straalt autoriteit uit en betekent voor de zoeker dat je relevant bent voor hetgeen hij zoekt. En dat is net wat je wil! Succesvolle bedrijven halen soms tot wel 70% van hun bezoekers uit de organische resultaten. De Sales Marketing Coach helpt jou met het opstellen van een goed en gedegen zoekmachine optimalisatieplan en met de uitvoering van de adviezen.

Sales Marketing Coach neemt het hele traject van SEO uit handen. Je kunt er zeker van zijn dat wij alle facetten van SEO tot in de puntjes optimaliseren. Dit geldt voor Google, maar ook voor Bing en Yahoo.

Waar bestaat SEO uit?

  • content
  • autoriteit
  • techniek

Content

Om goed gevonden te worden is het belangrijk dat je een pagina inricht die een zo relevant mogelijk antwoord geeft op de behoefte van de doelgroep. SMC helpt je hierbij door te onderzoeken welke zoekopdrachten door de doelgroep worden gebruikt. Vervolgens vertalen we dit door naar een SEO- en gebruikersvriendelijke navigatiestructuur en helpen we bij het creëren van content voor deze pagina.

Uiteraard heb je al teksten en afbeeldingen op je site staan. Zijn deze ook SEO geoptimaliseerd? Onze copywriters weten als geen ander waar mensen op zoeken en hoe deze zoekwoorden ranken binnen de zoekmachines. Samen met jou selecteren we eerst de zoekwoorden. Op basis daarvan worden je huidige teksten aangepast of nieuwe teksten geschreven. Alles in overleg en van de hoogste kwaliteit.

Autoriteit & Linkbuilding

Wat vinden andere online platformen van jouw website? Dat is wat autoriteit inhoudt. Hoeveel website linken naar jouw website of naar een pagina op je site. Dit is voor de zoekmachines een belangrijke graadmeter om te bepalen hoe hoog je komt te staan in de zoekresultaten. Kort gezegd, veel links van gerespecteerde websites doen jouw site flink stijgen. Natuurlijk is dit niet van de ene op de andere dag klaar te spelen. Maar door een goed uitgedacht proces van linkbuilding en bloggen, kan de autoriteit van je website sterk verbeteren. Ook social media speelt hier een steeds grotere rol in.

Als je een website hebt, kun je al veel doen om te zorgen dat je goed gevonden wordt in Google. Ook op het gebied van linkbuilding kun je een aantal zaken al zelf regelen. Vraag bijvoorbeeld eens aan bedrijven waar je veel mee samenwerkt of ze een link willen plaatsen naar jouw website. En check op je social mediakanalen of je daar een link naar je website hebt toegevoegd aan je profiel. Wil je meer? Dan helpen wij uiteraard graag. De Sales Marketing Coach zorgt ervoor dat andere websites met een goede reputatie linken naar jouw website. We kijken samen naar jouw wensen, eisen en jouw beschikbare budget. Vervolgens kijken we naar je huidige linkprofiel en welke quick wins er te behalen zijn. Daarna is het tijd om andere websites te benaderen. Hierbij houdt de Sales Marketing Coach rekening met de pagerank van de website in kwestie. Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang en resultaten van onze inspanningen.

Techniek

Je hebt een website, maar is de techniek achter deze website wel SEO vriendelijk? Is je pagespeed snel genoeg om de zoekmachines te plezieren? Is de code van de site niet te veel vervuild met onnodige codes? Zijn de meta tags en descriptions uniek en kloppend? Dit zijn een aantal belangrijke vragen als we kijken naar de techniek. Een goede en snelle site is eigenlijk de basis van SEO.

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie?

Je bent altijd welkom om bij ons langs te komen en te sparren over je online vindbaarheid. Wie weet kunnen wij het aantal potentiële klanten met wat eenvoudige aanpassingen een flinke boost geven.

Wil jij een gratis inspiratiesessie? Neem dan nu contact op.