Contentmarketing

Content is King! Een gevleugelde uitspraak die is komen overwaaien uit Amerika. Het betekent eigenlijk niets minder dan relevante content afstemmen op wat de bezoeker daadwerkelijk zoekt. Nu bestaat content niet alleen maar uit tekst op je site. Het is meer. Onder content vallen bijvoorbeeld ook je afbeeldingen, je blog, social media teksten, advertentieteksten en je YouTube uitingen.

Deze komen allemaal samen in je contentstrategie. Sterke en relevante content wordt met de dag belangrijker. Toch maken nog veel bedrijven hier onvoldoende gebruik van of slaan ze de plank vaak mis. Dat is zonde, want met de juiste content maak je het verschil. Creëer je met regelmaat relevante content die de bezoeker écht helpt, dan word je binnen de kortste keren gezien als betrouwbare expert in je vakgebied. De content marketeers van Sales Marketing Coach willen jou graag helpen met het opzetten en uitvoeren van deze content strategie.

De voordelen van contentmarketing:
  • Groei in naamsbekendheid, leads en conversies
  • Betere vindbaarheid
  • Groei uit tot autoriteit voor je doelgroep (thought leadership)
  • Creëer brand awareness
  • Duurzame investering

Van strategie tot content

Sales Marketing Coach is gespecialiseerd in contentmarketing in de breedste zin van het woord. Wij gaan net dat stapje verder dan andere content marketingbureaus. Waar het daar vaak stopt bij het aanbieden en uitwerken van een strategie helpen wij jou ook met de creatie en het opzetten van creatieve campagnes.

“Samen gaan we op zoek naar de rode draad die door je content strategie loopt.”

Contentmarketingstrategie

De basis ligt altijd bij de strategie. Om doelgericht content te maken en te verspreiden, is inzicht en vaststelling van je doelgroep nodig. Dit doen we aan de hand van een buyer persona of van de DMU (Decision Making Unit) die jij als potentiële klant ziet. Vervolgens verdiepen we ons in de denkwijze, wensen, interesses en het onlinegedrag van je klant.

Copywriting

Goede webteksten schrijven is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het schrijven van online teksten totaal anders dan voor geprinte media. Sales Marketing Coach beschikt over ervaren copywriters die zijn gespecialiseerd in het schrijven van webteksten.

Zij worden ingezet voor het schrijven van artikelen, social media posts of teksten voor je website. En allemaal van de hoogste kwaliteit en geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Contentkalender & bloggen

Een contentkalender is niets anders dan een kalender die inspeelt op de gebeurtenissen in een jaar. Tegenwoordig is het elke dag wel een speciale dag. Dag van de verpleging, dag van de secretaresse, dag van de banaan, rokjesdag en ga zo maar door. Wanneer je vooraf weet welke dagen er aan komen kun je hierop inspelen op bijvoorbeeld je blog of je social media. Dit heet een contentkalender. Vooraf bepaal je wat je op welke dagen gaat schrijven en waarover.

Creatieve sessies & workshops

Wil je zelf graag je teksten schrijven? Dan helpen wij je graag op weg. Wij geven jaarlijks meerdere trainingen over copywriting en contentmarketing. Leer de fijne kneepjes van het content vak en krijg tips van de doorgewinterde specialisten.

Aan de slag met contentmarketing

Wil jij beginnen met contentmarketing? Wij helpen je graag bij de vertaalslag van een bedrijfsstrategie naar een content plan. Kom eens langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

Interesse in content workshops? Neem dan nu contact op.