Social media marketing

Online aanwezig ben je tegenwoordig niet alleen met een website. Ook op social media moet je merk goed zichtbaar zijn bij de doelgroep. Onze social experts helpen jou aan de beste resultaten op verschillende social mediakanalen. Social mediakanalen zijn er in vele soorten en maten. Bekend zijn onder andere Facebook, Instagram en LinkedIn. Elk van deze platforms ziet er net even anders uit. Bijvoorbeeld qua doelgroep, uitstraling, indeling en berichtopmaak.

Bij Sales Marketing Coach zijn de specialisten continue bezig om voor jou de meest geschikte methode en kanalen te kiezen en in te zetten. Op die manier ben je er altijd van verzekert dat de inzet van social media volledig wordt benut. Natuurlijk wil je met je merk graag herkenbaar blijven voor de doelgroep. Wij creëren of bepalen daarom een uniforme visuele uitstraling voor al je social mediakanalen. Deze weerspiegelt de persoonlijkheid van je merk en laat zien waar je voor staat.

Social marketing is geschikt voor doelen zoals:
  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Kennis overdragen van producten of diensten
  • Traffic naar je website genereren
  • Interactie met je doelgroep
  • Meer verkopen te realiseren/leads te creëren
  • Als webcare kanaal voor het behandelen van vragen en klachten

Waarom moet je wel voor social marketing kiezen?

Een groot voordeel van social media is een groot potentieel bereik.
Hiermee bedoelen we dat je veel mensen tegelijk kunt bereiken. Uiteraard is een doordachte social mediastrategie hier wel een vereiste. Houd jouw doelen en doelgroepen goed in beeld en weet wat de customer journey van jouw klant is. Op die manier kun je hem op het juiste moment van de juiste informatie voorzien.

Social advertising

Natuurlijk wordt er in een social mediastrategie ook nagedacht over social mediamarketing. Social advertising is hiervan het belangrijkste onderdeel. Adverteren binnen de social mediakanalen kan snel veel traffic en omzet opleveren wanneer dit goed wordt ingezet. Doordat heel specifiek targetten mogelijk is, stem je jouw boodschap perfect af op de ontvanger.


Social marketingstrategie

Een goede strategie is belangrijk. Dit is bij social media ook het geval. Met de juiste strategie bereik je meer. Samen met jou bepalen we hoe deze strategie eruit moet komen te zien. De basis hiervoor is de, al eerdergenoemde, customer journey van jouw potentiële klant. Hierin wordt het pad beschreven die de klant aflegt van het punt waarop het begint met informatie zoeken, tot het moment dat hij het product heeft gekocht en behoefte heeft aan aftersales. Binnen deze hele “reis” kan social media worden ingezet. Wij brengen in kaart op welke kanalen jouw doelgroep aanwezig is, in welke fase van deze “reis”. Op deze manier bereiken we de potentiële klant precies op het juiste moment.


Social media advies

Heb je zelf al best wat kennis over en van social media? Maar wil je binnen social media graag de volgende stap zetten? Bij Sales Marketing Coach zijn wij altijd bereid om jou te helpen met het ontdekken van deze stappen. Wanneer je vragen hebt over de inzet van social media of hulp nodig hebt bij het opzetten van een social mediastrategie staan wij voor je klaar.

Social media training

Het opstellen van een social media plan en advies kun je uiteraard aan ons uitbesteden. Maar ga je liever zelf aan de slag en wil je jouw social media kennis verder ontwikkelen? Dan is onze social media training wellicht wat voor jou! Tijdens deze training ga je samen met een social media expert aan de slag met jouw social mediastrategie en de uitvoering daarvan.

Interesse in het inzetten via social media?

Kom in contact met onze social experts. Ook voor jouw bedrijf zijn er gegarandeerd grote kansen. Laat ons weten wat je ideeën zijn, we zijn benieuwd!

Interesse in het inzetten via social media? Neem dan nu contact op